Programnaptár

Pikk Dáma játékest

2019. október 11. péntek, 18:00-22:00

Újra Pikk Dáma!
 

Ez a nap a Nemzetközi Előbújás Napja is, gyere hát, bújj elő (kis csoportunkban), és játssz velünk egy vidám estén!
Kedvenc vagy új játékodat is elhozhatod magaddal (ha lehet, egy órán belül lejátszhatót, hogy többfélére is legyen lehetőség).
Természetesen mi is készülünk játékokkal, Unatkozni biztosan nem fogsz!

Információk:
A Labrisz Egyesület leszbikus, biszexuális és transz nőknek szervezi programjait.
Adott helyszín akadálymentességéről az Egyesületnél vagy a helyszínen lehet érdeklődni.
A programokon az ajánlott adomány 1000 Ft.

 

 

tovább »

Gobbi Hilda filmklub: After Stonewall

2019. október 5. szombat, 18:00-22:00

After Stonewall - Stonewall után (amerikai dokumentumfilm, magyar felirattal, 1999, 88 p.)
Figyelem! Az esemény a hely befogadóképessége miatt regisztrációt igényel: info@labrisz.hu (okt. 2. szerda este 8h-ig)

John Scagliotti filmje 30 éven át követi nyomon, mi történt az LMBT mozgalommal, a melegjogokkal a Stonewall-lázadás (1969) után.

A film kapcsán az október 13-i önkormányzati választásokról beszélgetünk meghívott vendégeinkkel.
- mit szeretne az LMBTQ közösség egy önkormányzattól, önkormányzati képviselőtől
- hogyan tudjuk motiválni az LMBTQ emberek érdekképviseletében önkormányzati képviselőnket, polgármesterünket
- egy önkormányzati képviselő vagy polgármester hogyan tehet többet az LMBTQ közösségért
stb.

Vendégeink magukat megmérettető képviselőjelöltek, valamint a Budapest Pride aktivistája, aki a #szivárványváros kampányról mesél majd.

A rendezvényen 1000 Ft ajánlott adományt gyűjtünk, amit a Labrisz Egyesület tevékenységeire fordítunk.
 
Image may contain: 13 people, people smiling, people standing

tovább »

Labrisz-est: kötetlen beszélgetés

2019. szeptember 20. péntek, 19:00-22:00

Az idén kissé megújítjuk a Labrisz-estet tartalmilag. Lesznek kötetlen beszélgetős-ismerkedős-barátkozós alkalmak, tematikus estek és interaktív workshopok is. A tematikus estekkel kapcsolatban jövő héten küldünk nektek kérdőívet, amelyben témákat javasolhattok majd. A szeptemberi est  kötetlen beszélgetős-ismerkedős-barátkozós alkalom lesz, várunk mindenkit szeretettel, olyanokat is, akik már régebb óta járnak a programjainkra, és olyanokat is, akik még nem vagy keveset találkoztak a leszbikus közösséggel.
Ajánlott adomány: 1000 Ft, amellyel a Labrisz és a Közkincs Könyvtár fenntartási költségeihez járulhattok hozzá.

tovább »

Gobbi Hilda filmklub: Mondd el a méheknek

2019. szeptember 7. szombat, 18:00-22:00

A Gobbi Hilda Filmklub 13. évadjának első, szeptemberi filmje kapcsán a gyűlöletbeszédről, annak társadalmi hatásairól beszélgetünk. Valamint arról, mi mit tehetünk ellene.
 
Mondd el a méheknek (Tell it to the bees)
Brit romantikus filmdráma, 2018. R.: Annabel Jankel, fsz.: Anna Paquin és Hollyday Grainer. 1 óra 48 perc, magyar felirattal
1950 környékén járunk, Lydia a fiával egy kisvárosban él, A férje elhagyta, a bérleti díjat nem tudja fizetni, az életük nem sok jóval kecsegtet. Jane fiatal lányként hagyta el a várost, hogy apja halála után orvosként térjen vissza, és átvegye a praxisát. Jane befogadja Lydiát, és a két nő között szerelem szövődik, amit a vaskalapos város nem néz jó szemmel.
 
A vetítés után Dombos Tamással és Barna Ildikóval beszélgetünk.

Dombos Tamás, a Háttér Társaság jogsegélyszolgálatának munkatársa, az MTA-ELTE Lendület SPECTRA (A gyűlölet-bűncselekmények elleni büntetőjogi küzdelem és a kisebbségvédelem társadalmi feltételei) Kutatócsoportjának tagja.

Barna Ildikó szociológus, az ELTE Társadalomtudományi Karának habilitált egytemi docense, a Társadalomkutatások Módszertana Tanszék vezetője. Kutatási témái többek között: antiszemitizmus, xenofóbia, gyűlöletbeszéd és gyűlöletcselekmények. Kutatási érdekődése az utóbbi időben fordult az online gyűlöletbeszéd automatizált szövegelemzéssel történő vizsgálata felé, amelyet a Research Center for Computational Social Science kutatócsoport keretében végez (https://rc2s2.eu). Tagja az MTA-ELTE Lendület SPECTRA (Social prerequisites for the effective fight against bias-motivated crimes through criminal law and minority rights protection) Kutatócsoportjának.

 
 
Image may contain: 3 people, people standing

 

tovább »

LIFT Lakoma -- közös főzés

2019. szeptember 8. vasárnap, 12:00-14:00

Idén 20 éves a Labrisz, ezért az idei LIFT-et (nov. 8-10. Három Holló, Közkincs Könyvtár) nagyobb szabásúra tervezzük. Főzz és/vagy lakomázz velünk szeptemberi adománygyűjtő főzésünkön a Szimplában!

Idén egy kirgiz madárjósnő és egy kamcsatkai sámánasszony főz fantasztikusakat adományaitokért cserébe!

Ha szeretnétek velünk főzni, ide írjatok: labrisz@labrisz.hu

 

tovább »

Labrisz-est: Csapatépítés másképpen

2019. június 21. péntek, 19:00-22:00

Ez a Labrisz-est kicsit más lesz, mint a megszokott beszélgetős estek, de egy vidám és inspiráló programra számíthattok. Az est végére magatokról és a többiekről is új dolgokat fogtok megtudni, és  kideríthetitek, hogy milyen sok erőforrás van bennetek.

Szeretettel várunk Benneteket a Közkincs Könyvtárban! A program LBTQIA nők számára nyitott. Hozzatok kedvetek szerint innivalót; harapnivalóból csak házi készítésűeket várunk. Az est ingyenes, ajánlott adomány: 1000 Ft.

 

tovább »

Nyárnyitó kirándulás

2019. június 9. vasárnap, 10:00-18:00

Gyertek, tegyünk egy nyár elejei kirándulást június 9-én a Labrisszal! Királyrétről fogunk átsétálni Nógrád várába. Ez egy egy könnyed, 7 km-es túra lesz, minimális szintkülönbséggel. Ezért nem is indulunk korán, a Nyugatiból 10.07-kor Vác-Szobra menő zónázóval fogunk menni Kismarosig, onnan pedig kisvasúttal Királyrétre. Visszafelé Nógrádtól jövünk Vácig egy másik kisvasúttal, onnan pedig vonattal vissza a Nyugatiba.

Találkozó: Nyugati pályaudvar, 9.50-kor a vágány előtt. Hátulról megy a vonat, a Westend bejárathoz közeli vágányok valamelyikéről, ott vehettek jegyet az automatából Kismarosig.

Regisztráció nem szükséges, de megköszönjük, ha jelzitek a részvételi szándékot a redaidori@labrisz.hu email címen, hogy tudjuk, kb. hányan leszünk. Ha van valamilyen speciális igényetek, azt mindenképpen jelezzétek előre.

 

Image result for hiking women

tovább »

Pikk Dáma

2019. május 26. vasárnap, 18:00-22:00

Naptárba:
1. Szavazni napközben – mert állampolgárnői jogaimmal élhetek.
2. Paklit keverni a Pikk Dámán délután 6-tól – mert ez jól esik.
Gyere, tedd meg, amit tenned kell, és utána lazíts velünk!
Most vasárnap a szokott helyen, a szokott időben.
 

tovább »

Labrisz-est a Homofóbia, Transzfóbia és Bifóbia Ellenes Világnapon

2019. május 17. péntek, 19:00-22:00

A májusi Labrisz-est a Nemzetközi Homofóbia, Transzfóbia és Bifóbia Ellenes Világnapra esik. Ez alkalommal arról fogunk beszélgetni, hogy milyen szinteken találkozunk az életünkben a homo/bi/transzfóbiával, és hogyan hat ez ránk. Hogyan éljük meg nőként a homofóbiát, hogyan találkozik a homo/bi/transzfóbia a nőellenességgel társadalmi szinten és egyéni tapasztalatainkban is? Mi az az internalizált homo/bi/transzfóbia, mi van bennünk, amikor negatívan, ítélkezően vagy előítéletesen nyilatkozunk a kisebbségi csoportról, amihez tartozunk? Hogyan reagálunk, mit tehetünk egyénileg és közösségileg, amikor homo/bi/transzfóbiával szembesülünk?

Szeretettel várunk Benneteket a Közkincs Könyvtárban! A program LBTQIA nők számára nyitott. Hozzatok kedvetek szerint innivalót; harapnivalóból csak házi készítésűeket várunk. Az est ingyenes, ajánlott adomány: 1000 Ft.

 

tovább »

Gobbi Hilda filmklub: Stonewall-lázadás

2019. május 4. szombat, 18:00-21:00

Amerikai dokumentumfilm, 2010, 80 perc
Rendező: Kate Davis és David Heilbroner

A Gobbi Hilda Filmklub idei évadjának utolsó vetítésén a Stonewall lázadás című filmet vetítjük, és az idei Pride-ról beszélgetünk.

A dokumentumfilm az 1969-es stonewalli lázadás eseményeit eleveníti fel. A modern LMBT-mozgalom kezdetét jelentő esemény résztvevői beszélnek az előzményekről, a lázadás részleteiről, annak jelentőségéről, és megszólal egy rendőr is. Egy New York-i meleg szórakozóhely, a Stonewall Inn bár vendégeit és személyzetét megalázó rendőri razzia napokig tartó erőszakos összecsapáshoz vezetett a városrészben. A "Stonewall lázadást" világszerte a melegek jogegyenlőségéért küzdő mozgalom kezdőpontjának tekintik. Ez volt az első eset a modern történelemben, amikor LMBT polgárok jelentős csoportja szembeszállt a rendőri elnyomással.A stonewalli események emlékére szervezik meg számos országban évről évre a melegfelvonulást. A dokumentumfilm David Carter Stonewall-könyve alapján készült.

A filmklubon 500 Ft ajánlott adományt gyűjtünk, melyet a Labrisz Egyesület működésére, további programjaira fordítunk.

 

 

tovább »

Adományozás

Önkéntesség

Ha azonosulni tudsz céljainkkal és tetszenek a tevékenységeink, kapcsolódj be az egyesület munkájába, hogy alakíthasd a dolgokat, és benne légy abban, ami csak leszbikusokkal történhet! Tovább...

 

Programnaptár

Levelezőlista

altszoveg