Programnaptár

Pikk Dáma

Pikk Dáma

2017. november 19. vasárnap 18:00-22:00

Ebben a hónapban sem maradunk játékest nélkül! Gyertek Pikk Dámázni most vasárnap a szokott helyre, a Why Not Bistróba a szokott időben, délután 6-tól este 10-ig. Hozzatok magatokkal bátran új játékostársakat és új játékokat is.
Az évzáró játékestet december 10-én tartjuk, véssétek be a program-naptáratokba!
 
Botanika és Kymi 
játékmesterNők

 

tovább »

Labrisz-est: Leszbikus párkapcsolatok 12. Párkapcsolat és erőszak

Labrisz-est: Leszbikus párkapcsolatok 12. Párkapcsolat és erőszak

2017. november 24. péntek, 19:00-22:00

Novemberben a leszbikus párkapcsolati erőszak témáját járjuk körül Turai Katalin Ráhel szociológus segítségével. Beszélgetünk arról, hogyan jelenhet meg a hatalom a leszbikus párkapcsolatokban. Milyen jelei vannak, ha az egyik fél hatalmat gyakorol a másik fölött? Mikor beszélhetünk bántalmazásról? Miben más egy egyenlőtlen kapcsolat nők között, mint heteroszexuális kapcsolatokban? Milyen formákban jelenhet meg a bántalmazás, és mit tehetünk ellene, akár érintettként, akár barátként?

Szeretettel várunk Benneteket a Közkincs Könyvtárban! Hozzatok kedvetek szerint inni- és harapnivalót. Ajánlott adomány: 500 Ft.

tovább »

Szülinap a LIFT-ben! 18 éves a Labrisz

Szülinap a LIFT-ben! 18 éves a Labrisz

2017. november 11. szombat, 17:00-23:00

Labrisz-hagyomány, hogy ősszel megnyomjuk a hívógombot a leszbikus kulturális közösségi felvonón, és új szintet ér el a LIFT, vagyis a Leszbikus Identitások Fesztiválja. A hagyományt tartjuk, viszont ez alkalommal a szintlépés picit másképp fog történni. Pánikra semmi ok, a LIFT nem rekedt meg és nem is állt le, hiszen még nagyon sok izgalmas és tartalmas emelet vár rá együtt Veletek. De most számos okunk van rá, hogy egy kis ünnepi színt csempésszünk a megállók közé, egyesületi szinten.

18 éves a Labrisz Leszbikus Egyesület! A nagykorúvá válás küszöbét átlépve idén közös ünneplésre hívunk benneteket. De nem magunkat ünnepeljük! Ünnepeljük a közösséget, a veletek közösen eltöltött időt, aközös élményeket, az eddig elért eredményeket. Izgalmasan nosztalgiázunk majd, felidézve az elmúlt 18 évet. Kicsit újra átélve, újraélve, de nem a múltban elmerülve, csupán emlékeket merítve, melyek a jelenünk fontos momentumai is.

Helyszínként a Szentkirályi táncterme szolgál majd. Töltsük meg színültig, és töltsünk el együtt egy inspiráló késő délutánt, mely aztán házibuli hangulatú ünneplésbe csap majd át! 
A köszöntők előtt zenél Nia, aki már két korábbi LIFT-en is ráhangolt bennünket az eseményre, és az est folyamán fellép a forradalmi Pink Csikk is!
Természetesen egy szülinap nem múlhat el torta és ünnepi koccintás nélkül!

Az esemény nyitott mindenki számára, aki szeretne együtt ünnepelni velünk.
Hozzatok magatokkal kedvetekre inni- és harapnivalót, no meg persze jókedvet, vidámságot!

Reméljük, hogy az idei 'Szülinap a LIFT-ben!' minden beszállója valódi és maradandó közösségi élményekkel gazdagodik. Lépjetek be bátran, hisz tudjátok: nem para, ha bent ragadtok.

Innen emelkedünk tovább!

Facebook-esemény: https://www.facebook.com/events/283960445428383

Facebook-oldalunkon külön albumban Labrisz-pillanatképeket idézünk az elmúlt 18 évből. Az albumot napról-napra bővítjük, mindig egy-egy évvel korábbi emlékképeket hozzáadva. Így az utolsó nap fotói a Labrisz első napjait idézik majd fel. Szemezgessetek kedvetekre az emlékekből!

tovább »

Gobbi Hilda filmklub: A jó, a rossz meg ami közte van / Saving Face

Gobbi Hilda filmklub: A jó, a rossz meg ami közte van / Saving Face

2017. november 4. szombat 18:00

A jó, a rossz meg ami közte van / Saving Face 
(R: Alice Wu, magyarul beszélő, amerikai filmdráma, 91 perc, 2004)

Wil, a sikeres sebésznő magánéleti problémákkal küzdk, míg nem találkozik egy gyönyörű lánnyal, a táncos Viviennel, aki felkavarja az egész életét. Alighogy megismerkednek, Vivien kap egy nagyon jó ajánlatot -- csak egy gond van vele, hogy a repülőjegye Párizsba szól. Wil egy kis "apósi" rábeszélés után félreáll a lány tánckarrierje elől, és szakít vele.Közben odaköltözik Wilhez homofób mamája is, aki terhes, és lefoglalja lánya mindennapjait. Végül az egész történet átcsap tündérmesébe.
 
A vetítés után Vida Katalin pszichológussal beszélgetünk.
 
https://www.mafab.hu/static/2014/267/09/28076_10.jpg

tovább »

Pikk Dáma

Pikk Dáma

2017. október 29. vasárnap 18:00-22:00

Októberben sem maradunk játékest nélkül! Gyertek Pikk Dámázni a szokott helyre, a Why Not Bistróba, a szokott időben. Hozzatok magatokkal bátran újdonságokat is, mert játszani jó, és a változatosság gyönyörködtet. No meg szeretettel várjuk az új játékostársakat is!

tovább »

Labrisz-est: Leszbikus párkapcsolatok 11. Párkapcsolat és függőségek

Labrisz-est: Leszbikus párkapcsolatok 11. Párkapcsolat és függőségek

2017. október 20. péntek 19-22h

Függőségeinknek sok arca van; olyan is van, amelyik kevésbé látványos, viszont tud nagyon romboló lenni. Szenvedélynek is szokták nevezni a függőséget, pedig a szó önmagában sem nem pozitív, sem nem negatív. Az októberi Labrisz-esten Fehér Melinda szociális munkással beszélgetünk a kémiai szerek használatáról és az ezekhez kapcsolódó magatartási formákról, amelyek eltérő megítélés alá eshetnek különböző társadalmi rendszerekben. Beszélgetünk a társfüggőségről is, melynek felismerése nagyon fontos lépés ahhoz, hogy egészséges kötődéseket tudjunk kialakítani, így arról is szó lesz, hogy milyen kóros minták fedezhetőek fel egy kapcsolatban. A szer- és viselkedési függőség közös tulajdonságait áttekintve képet kaphatunk arról, mennyire árnyaltan szabad csak ehhez a témához hozzányúlni, hiszen a bélyegek sok esetben még nagyobb elszigeteltséghez vezethetnek.

Szeretettel várunk Benneteket a Közkincs Könyvtárban! Hozzatok kedvetek szerint inni- és harapnivalót.

tovább »

Labrisz-túra újratöltve!

Labrisz-túra újratöltve!

2017. október 15. vasárnap

Ismételten túrára hívunk benneteket, egy remélhetőleg csapadékmentesebb héten.

Az új dátum: október 15-e (vasárnap). A túrára ugyanazok a tudnivalók vonatkoznak, azaz átlagosan sportos kondícióval teljesíthető.
A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, így aki szívesen túrázna velünk, kérjük, a mozogjatokvelunk@gmail.com e-mailre írjon. A részleteket is levélben küldjük el a túra hetében.
Arra szeretnénk kérni titeket, hogy ha hoznátok magatokkal másvalakit is, az e-mailben az illető nevét is írjátok meg. Köszi.

tovább »

Gobbi Hilda filmklub: A szobalány

Gobbi Hilda filmklub: A szobalány

2017. október 7. szombat 18:00-21:30

Az új helyszínre költözött Gobbi Hilda filmklub évadnyitó filmje A szobalány című, 141 perces dél-koreai játékfilm.
A film Sarah Waters Fingersmith c. regénye alapján készült, rendezte Chan-wook Park, Cannes-ban Arany Pálma díjra jelölték.

A szobalány az 1930­-as évek Koreájában játszódik, a japán megszállás éveiben. Egy pénzéhes szélhámos felbérel egy ifjú zsebtolvajnőt, hogy egy japán úrnő szobalányaként férkőzzön annak bizalmába, így segítve, hogy a férfi megszerezze a nő pénzét. A különösen csavaros történetben a két gyönyörű nő erotikus fantáziái szép lassan valóra válnak, és a szerelmi háromszög résztvevőinek választaniuk kell, ki mellé állnak az érdekektől hemzsegő harcban. 

A vetítést követő beszélgetésen vendégeink: Vincze Teréz filmkritikus, az ELTE tanára és Köllő Killa producer. A beszélgetést Kulcsár Eszter filmesztéta vezeti.
A filmklubban ajánlott adományt (500 Ft) gyűjtünk a szervező Labrisz Egyesület tevékenységeire.

tovább »

Labrisz-est: Leszbikus párkapcsolatok 10.

Labrisz-est: Leszbikus párkapcsolatok 10.

2017. szeptember 22. péntek, 19-22 óra

Sziasztok! A nyári szünet után folytatjuk a párkapcsolatok sorozatot. Ezúttal az evés témáját fogjuk boncolgatni, ami elsőre talán irreleváns témának tűnhet, mégis komoly kérdéseket vethet fel egy párkapcsolatban. Mi van, ha az egyik partner vegán vagy vegetáriánus, a másik húsevő, és etikai kérdésekben nincsenek közös állásponton? Mi van, ha az egyik partner diétázik, a másiknak pedig alkalmazkodnia kell ehhez? Mi van, ha evési zavarai vannak az egyik partnernek (pl. anorexia, bulimia, túlevés)? Mi van, ha más a bioritmusa a partnereknek és nem tudnak együtt, egy időben enni? Mi van, ha az egyik partnernek nem ízlik a másik főztje? Mi van, ha az egyik partner megengedheti magának, hogy éttermekbe járjon, a másik viszont nem? Szóval mekkora a jelentősége a közös evéseknek a párkapcsolatban?

Szeretettel várunk Benneteket a Közkincs Könyvtárban. Hozzatok kedvetek szerint inni- és harapnivalót. Ajánlott adomány: 500 Ft.

tovább »

Pikk Dáma

Pikk Dáma

2017. szeptember 17. vasárnap, 18:00-22:00

Vége van a nyárnak,
hűvös szelek járnak,
a Why Not Bistróban
vidám lányok várnak.
 
Gyertek Pikkelni szeptember 17-én vasárnap 18-22 között a Why Not Bistróba -- lánykori nevén Gastro Bistro -- a Belgrád rakpart 18-ba, a már szokott helyre.
Kinek-kinek kedve szerint hideg sörrel, forró csokival meg egyéb finomságokkal fokozhatjuk a játékos kedvet. A megszokott játékok mellé örömmel várjuk a Ti újdonságaitokat is!
 
Gyertek, nyissuk meg az új szezont!
 
Botanika és Kymi
játékmesternők

tovább »

Adományozás

Önkéntesség

Ha azonosulni tudsz céljainkkal és tetszenek a tevékenységeink, kapcsolódj be az egyesület munkájába, hogy alakíthasd a dolgokat, és benne légy abban, ami csak leszbikusokkal történhet! Tovább...

Programnaptár

Naptár


Levelezőlista

Labrisz hírlevél

Név:  
E-mail cím:  
altszoveg