Programnaptár

Mit hozhat a 2020-as év? Ész nélkül, ÉV-ÁLMODÓ workshop

Mit hozhat a 2020-as év? Ész nélkül, ÉV-ÁLMODÓ workshop

2020. január 29. szerda, 18:00-21:00

Szeretettel várlak egy jóízű beszélgetésre, előadásra, belső (páros-csoportos) munkára.


Mi várható idén? Néhány szempontból összefoglalom nektek, hogy az előrejelzések szerint mit hozhat a 2020-as év. Belenézünk 2020 "energetikai" rezgésébe, és mint egy jó szörfös, edzünk rá egy kicsit. Játékosan, kreatívan, reményeim szerint kevés sírással – inkább sok nevetéssel.
Gyere, ha szeretnéd kitágítani a határaidat, ha levezetnél némi belső feszkót, ha szívesen tanulnál néhány hétköznapi eszközt, hogy könnyedebben vedd az akadályokat.
Ha úgy érzed, jó lenne elhagyni, elengedni azokat a terheket, amit régóta cipelsz és ha szívesen megalkotnád a saját 2020-as évedet, "ÉSZ NÉLKÜL!" - azaz nem feltétlenül a logikus, agyalós, szokásosan tervező elméd segítségével.

Kérjük, részvételed előre jelezd a következő e-mailcímen: redaidori@labrisz.hu
Jelentkezési határidő: 2020. január 27.
A workshopot minimum 4 fővel tudjuk megtartani.
A workshop vezetője: Simon Szilvia facilitátor, környezeti nevelő
Helyszín: Egy helyes, családias kuckó a Corvin negyednél.
Érkezés: 3/4 6-tól
Befektetés magadba (avagy az est díja): 2000 Ft

tovább »

Labrisz-est

Labrisz-est

2020. január 17. péntek, 18:30-21:30

Az újév első Labrisz-estje kötetlen beszélgetős-ismerkedős-barátkozós alkalom lesz, ahová a résztvevők hozhatnak aktuális témákat. Várunk mindenkit szeretettel, olyanokat is, akik már régebb óta járnak a programjainkra, és olyanokat is, akik még nem vagy keveset találkoztak a leszbikus közösséggel.

Ajánlott adomány: 1000 Ft, amellyel a Labrisz és a Közkincs Könyvtár fenntartási költségeihez járulhattok hozzá.

tovább »

Leszbikus Könyvklub

Leszbikus Könyvklub

2020. január 13. hétfő, 18:00-20:00

2020-ban folytatódik a könyvklub!
Ha szerinted is borzasztóan hosszú a január, és nem akarsz otthon egyedül olvasni, akkor tarts velünk!
Nekünk felolvashatsz, vagy meghallgathatod, melyek a mi a kedvenceink. Emellett még jó beszélgetések és még jobb hangulat vár rád.
Ha szeretnél részt venni a programon, akkor a nabruildiko@yahoo.com e-mail címen jelentkezz.

tovább »

Pikk Dáma játékest

Pikk Dáma játékest

2020. január 10. péntek, 18:00-22:00

Az új évben is a régi lendülettel folytatjuk a paklik keverését, a kockák dobálását. Csatlakozz Te is hozzánk, és töltsük együtt ezt a péntek estét is jó hangulatban.


Ezen a napon született Nemes Nagy Ágnes, az ő szavaival hívunk:

"Lámpa van a szíved közepében,
Attól fénylik minden porcikád.”

Kedvenc vagy új játékotokat is elhozhatjátok magatokkal (ha lehet, egy órán belül lejátszhatót, hogy többfélére is legyen lehetőség). Természetesen mi is készülünk játékokkal, unatkozni biztosan nem fogtok!

 

A Labrisz Egyesület leszbikus, biszexuális és transz nőknek szervezi programjait A programon az ajánlott adomány 1000 forint, amiből rátok költünk, a helyszínt biztosítjuk, stb. Adott helyszín akadálymentességéről az Egyesületnél vagy a helyszínen lehet érdeklődni.

tovább »

Gobbi Hilda filmklub: Csajok a bárból

Gobbi Hilda filmklub: Csajok a bárból

2020. január 4. 18:00-21:30

Csajok a bárból (Bar Girls)

Amerikai romantikus vígjáték, 1994, 93 p. Rendező: Marita Giovanni. Főszereplők: Nancy Allison Wolfe, Liza D'Agostino, Camila Griggs

 

Mióta vége a Vis Major, a Bárcsak Bár és a Pepita Ofélia meg az Eklektika Kávézó működésének, mindannyian sajnáljuk, hogy nincs Pesten leszbikus vagy leszbikusbarát bár. Persze sok olyan bár van, amelyek mindenféle barátok, így a leszbikusoké is, de most olyanra gondolunk, ahol vagy a tulaj vagy a bárpultos vállaltan leszbikus identitású, és emiatt mi szerettünk oda járni.

Bárban ismeretlen csajt felszedni "speciális" műfaj, nem mindenki képes rá, de persze nem is mindenkit izgat ez ...  

A "Csajok a bárból" a ‘90-es évek LMBT hullámában megjelent filmek egyike, Lauran Hoffman azonos című, színpadra írt művének televíziós adaptációja. A film leszbikus nők életét követi nyomon, ahogy a helyi bárban keresik a szerelmet. Loretta és Rachel azt hiszi, meg is találta, de az élet sosem ilyen egyszerű.

A film kapcsán a bárban való ismerkedésről, az egykori leszbikusbarát helyekről és a pesti életből hiányzó leszbikus bárokról beszélgetünk. És szilveszter után négy nappal az alkohol témát is érintjük persze.

A filmklubban 1000 Ft adományt gyűjtünk, melyet a helybérletre és a  Labrisz Egyesület tevékenységeire fordítunk.

Itt regisztrálhattok: info@labrisz.hu

 

 

tovább »

Labrisz-est: Télanyó

Labrisz-est: Télanyó

2019. december 20. péntek, 18.30-21.30

A hagyományos év végi Labrisz-estet idén december 20-án, pénteken tartjuk, ajándékozással, Cilin-Télanyóval és Krampusszal. Hozz egy kis ajándékot Télanyó zsákjába, és hazavihetsz egy másikat! Ünnepeljünk, és töltsük együtt az év utolsó Labrisz-estjét! Amíg várunk a távoli Amazóniából érkező Télanyóra, eszünk, iszunk, beszélgetünk. Hozzatok harapni- és innivalót, különösen a házi készítésűeket értékeljük. ;-)

Ajánlott adomány: 1000 Ft, amellyel a Labrisz és a Közkincs Könyvtár fenntartási költségeihez járulhattok hozzá.

tovább »

Ünnepi kőfestés

Ünnepi kőfestés

2019. december 19. csütörtök, 18.00-20.00

Közelednek az ünnepek, s ilyenkor gyakran érezzük azt, hogy a világ pénze és ideje sem lenne elég arra, hogy mindenkinek megfelelő ajándékot találjunk. Talán a probléma gyökere, hogy használati tárgyakkal próbálunk érzelmeket és szeretetet kifejezni... Lassíts, és gyere el a Közkincs Könyvtárba december 19-én, és szeretteidnek üzenj egy saját készítésű kaviccsal. Legyen idén a jelenlét és a jóleső gondolatok a legjobb ajándék!
A részvétel ingyenes, a köveket és festékeket mi biztosítjuk.
Instagram: @uzenetakovon

tovább »

Leszbikus Könyvklub

Leszbikus Könyvklub

2019- december 16. hétfő, 18:00-20:00

Ismét Könyvklub!
Az első összejövetelünk remekül sikerült. Szeretettel várunk mindenkit aki ott volt, és azt is, aki nem.
Az ünnepek közeledte apropóján most kedvenc karácsonyi  történeteiteket hozzátok el, hogy felolvashassuk és átbeszéljük. A finom tea, az érdeklődő társaság és a jó hangulat garantált.
Ha van kedved eljönni akkor a nabruildiko@ yahoo.com e-mail címen regisztrálj.
 

tovább »

Pikk Dáma játékest

Pikk Dáma játékest

2019- december 13. péntek, 18:00-22:00

Szent Luca, olaszul Santa Lucia ünnepnapja december 13-a. A látás és a szüzek védőszentjének, fényhozónak is tartják. Nálunk ez a nap a boszorkánysághoz, népi babonákhoz, jóslásokhoz kapcsolódik.
A december 13-i Pikk Dáma esten vidám társasjátékokkal emlékezünk meg e napról, lesz meglepetés is! Hozhattok saját kedvencet is, unatkozni biztosan nem fogunk!

 

A Labrisz Egyesület leszbikus, biszexuális és transz nőknek szervezi programjait.

Adott helyszín akadálymentességéről az Egyesületnél vagy a helyszínen lehet érdeklődni.

tovább »

Gobbi Hilda filmklub: A rabbi meg a lánya

Gobbi Hilda filmklub: A rabbi meg a lánya

2019. december 7. szombat, 18:00-22:00

A rabbi meg a lánya (Disobedience Ír-angol-amerikai film, 2017, 114 p.) R. Sebastián Lelio. Fsz. Rachel Weisz, Rachel McAdams, Alessandro Nivola.

 

Apja halálát követően Ronit (Rachel Weisz) hosszú idő után visszatér gyerekkora helyszínére, egy londoni ortodox zsidó közösségbe. Felnőttként újra szembe kell néznie az általa már egyszer megtagadott szokásokkal, törvényekkel és saját szexualitásával.
A film trailere: https://www.youtube.com/watch?v=HEVonh8bjC0

 

A film után a vallásos zsidó közösség és a melegség/leszbikusság viszonyáról beszélgetünk Budai Miklóssal, a Páva utcai zsinagóga kántorával, Rozgonyi Dórával, a Szim Salom reformzsidó közösség vezetőségi tagjával, Bodrogi Eszter gasztrobloggerrel és Béres-Deák Rita kulturális antropológussal.

A filmkubra az info@labrisz.hu-n tudtok regisztrálni (max 36 főig).

 

tovább »

Adományozás

Önkéntesség

Ha azonosulni tudsz céljainkkal és tetszenek a tevékenységeink, kapcsolódj be az egyesület munkájába, hogy alakíthasd a dolgokat, és benne légy abban, ami csak leszbikusokkal történhet! Tovább...

 

Programnaptár

Levelezőlista

altszoveg