Programnaptár

LIFT Lakoma -- közös főzés

LIFT Lakoma -- közös főzés

2019. szeptember 8. vasárnap, 12:00-14:00

Idén 20 éves a Labrisz, ezért az idei LIFT-et (nov. 8-10. Három Holló, Közkincs Könyvtár) nagyobb szabásúra tervezzük. Főzz és/vagy lakomázz velünk szeptemberi adománygyűjtő főzésünkön a Szimplában!

Idén egy kirgiz madárjósnő és egy kamcsatkai sámánasszony főz fantasztikusakat adományaitokért cserébe!

Ha szeretnétek velünk főzni, ide írjatok: labrisz@labrisz.hu

 

tovább »

Labrisz-est: Csapatépítés másképpen

Labrisz-est: Csapatépítés másképpen

2019. június 21. péntek, 19:00-22:00

Ez a Labrisz-est kicsit más lesz, mint a megszokott beszélgetős estek, de egy vidám és inspiráló programra számíthattok. Az est végére magatokról és a többiekről is új dolgokat fogtok megtudni, és  kideríthetitek, hogy milyen sok erőforrás van bennetek.

Szeretettel várunk Benneteket a Közkincs Könyvtárban! A program LBTQIA nők számára nyitott. Hozzatok kedvetek szerint innivalót; harapnivalóból csak házi készítésűeket várunk. Az est ingyenes, ajánlott adomány: 1000 Ft.

 

tovább »

Nyárnyitó kirándulás

Nyárnyitó kirándulás

2019. június 9. vasárnap, 10:00-18:00

Gyertek, tegyünk egy nyár elejei kirándulást június 9-én a Labrisszal! Királyrétről fogunk átsétálni Nógrád várába. Ez egy egy könnyed, 7 km-es túra lesz, minimális szintkülönbséggel. Ezért nem is indulunk korán, a Nyugatiból 10.07-kor Vác-Szobra menő zónázóval fogunk menni Kismarosig, onnan pedig kisvasúttal Királyrétre. Visszafelé Nógrádtól jövünk Vácig egy másik kisvasúttal, onnan pedig vonattal vissza a Nyugatiba.

Találkozó: Nyugati pályaudvar, 9.50-kor a vágány előtt. Hátulról megy a vonat, a Westend bejárathoz közeli vágányok valamelyikéről, ott vehettek jegyet az automatából Kismarosig.

Regisztráció nem szükséges, de megköszönjük, ha jelzitek a részvételi szándékot a redaidori@labrisz.hu email címen, hogy tudjuk, kb. hányan leszünk. Ha van valamilyen speciális igényetek, azt mindenképpen jelezzétek előre.

 

Image result for hiking women

tovább »

Pikk Dáma

Pikk Dáma

2019. május 26. vasárnap, 18:00-22:00

Naptárba:
1. Szavazni napközben – mert állampolgárnői jogaimmal élhetek.
2. Paklit keverni a Pikk Dámán délután 6-tól – mert ez jól esik.
Gyere, tedd meg, amit tenned kell, és utána lazíts velünk!
Most vasárnap a szokott helyen, a szokott időben.
 

tovább »

Labrisz-est a Homofóbia, Transzfóbia és Bifóbia Ellenes Világnapon

Labrisz-est a Homofóbia, Transzfóbia és Bifóbia Ellenes Világnapon

2019. május 17. péntek, 19:00-22:00

A májusi Labrisz-est a Nemzetközi Homofóbia, Transzfóbia és Bifóbia Ellenes Világnapra esik. Ez alkalommal arról fogunk beszélgetni, hogy milyen szinteken találkozunk az életünkben a homo/bi/transzfóbiával, és hogyan hat ez ránk. Hogyan éljük meg nőként a homofóbiát, hogyan találkozik a homo/bi/transzfóbia a nőellenességgel társadalmi szinten és egyéni tapasztalatainkban is? Mi az az internalizált homo/bi/transzfóbia, mi van bennünk, amikor negatívan, ítélkezően vagy előítéletesen nyilatkozunk a kisebbségi csoportról, amihez tartozunk? Hogyan reagálunk, mit tehetünk egyénileg és közösségileg, amikor homo/bi/transzfóbiával szembesülünk?

Szeretettel várunk Benneteket a Közkincs Könyvtárban! A program LBTQIA nők számára nyitott. Hozzatok kedvetek szerint innivalót; harapnivalóból csak házi készítésűeket várunk. Az est ingyenes, ajánlott adomány: 1000 Ft.

 

tovább »

Gobbi Hilda filmklub: Stonewall-lázadás

Gobbi Hilda filmklub: Stonewall-lázadás

2019. május 4. szombat, 18:00-21:00

Amerikai dokumentumfilm, 2010, 80 perc
Rendező: Kate Davis és David Heilbroner

A Gobbi Hilda Filmklub idei évadjának utolsó vetítésén a Stonewall lázadás című filmet vetítjük, és az idei Pride-ról beszélgetünk.

A dokumentumfilm az 1969-es stonewalli lázadás eseményeit eleveníti fel. A modern LMBT-mozgalom kezdetét jelentő esemény résztvevői beszélnek az előzményekről, a lázadás részleteiről, annak jelentőségéről, és megszólal egy rendőr is. Egy New York-i meleg szórakozóhely, a Stonewall Inn bár vendégeit és személyzetét megalázó rendőri razzia napokig tartó erőszakos összecsapáshoz vezetett a városrészben. A "Stonewall lázadást" világszerte a melegek jogegyenlőségéért küzdő mozgalom kezdőpontjának tekintik. Ez volt az első eset a modern történelemben, amikor LMBT polgárok jelentős csoportja szembeszállt a rendőri elnyomással.A stonewalli események emlékére szervezik meg számos országban évről évre a melegfelvonulást. A dokumentumfilm David Carter Stonewall-könyve alapján készült.

A filmklubon 500 Ft ajánlott adományt gyűjtünk, melyet a Labrisz Egyesület működésére, további programjaira fordítunk.

 

Image may contain: 1 person, standing

tovább »

Labrisz-est: A bennünk élő feminin és maszkulin energiák

Labrisz-est: A bennünk élő feminin és maszkulin energiák

2019. április 26. péntek, 19:00-22:00

Az áprilisi Labrisz-esten spirituális szemszögből gondolkodunk magunkról. Mit jelent az, hogy vannak női és férfi energiáink? Milyenek ezek az energiák? Miért női és férfi energiának nevezik ezeket a különböző minőségeket? Hogyan tudjuk megélni ezeket a minőségeket és kapcsolódni hozzájuk? Túl tudunk-e lépni a spirituális nyelvezetben jelenlévő nemi szembeállításon? Tudunk-e másképp tekinteni ezekre az energiákra, mint egymással szembenállókra?
Az estet Hatfaludi Judit vezeti. 
Szeretettel várunk benneteket a Közkincs Könyvtárban! A program LBTQIA nők számára nyitott. Hozzatok kedvetek szerint innivalót; harapnivalóból csak házi készítésűeket várunk. Az est ingyenes, ajánlott adomány: 1000 Ft.
 

Image result for lesbian spirituality

tovább »

Pikk Dáma játékest

Pikk Dáma játékest

2019. április 14. vasárnap, 18:00-22:00

Lépj be a Pikk Dáma bűvkörébe, várnak a kártyapaklik, a táblajátékok, a kocka el lesz vetve – ha te is akarod. Römi? Demon? Rikiki? Solo? Activity? Nem leszel egyedül, játsszunk együtt!

 

tovább »

Leszbikus flashmob a Költészet Napja előestéjén

Leszbikus flashmob a Költészet Napja előestéjén

2019. április 10. szerda, 21:00-23:45

Április 10-én este csatlakozunk a "posztolj verset az utcára" megmozduláshoz, és leszbikus témájú verseket fogunk "posztolni" este 9-től. Aki jönni szeretne, azt a Labrisz irodához várjuk, és onnan indulva együtt kiragasztgatjuk a városban a beküldött verseket. Ajánlott hozzájárulás a projekthez 500 Ft. Mindenkit szeretettel várunk! ♥
U.i.: Ha tudtok, hozzatok magatokkal üres műanyagflakont a ragasztónak!

Az esemény FB-oldala versekkel és képekkel: https://www.facebook.com/events/426278138123361/

 

tovább »

Gobbi Hilda filmklub: Cameron Post rossz nevelése

Gobbi Hilda filmklub: Cameron Post rossz nevelése

2019. április 6. szombat, 18:00-21:00

Amerikai filmdráma, 2008, 91 p. Rendező: Desiree Akhavan. Fsz: Chloë Grace Moretz

Ezzel a filmmel a reparatív terápia témáját vesszük elő.
Az árva Cameron Post az ultrakonzervatív nagynénjénél nevelkedik a kilencvenes évek elején. Amikor a végzősök bálján rajtakapják egy autó hátsó ülésén, ahogy egy lánnyal csókolózik, drasztikusan megváltozik az élete. Átnevelő táborba küldik, hogy "kigyógyítsák" leszbikusságából. A tábort a szigorúságáról ismert Dr. Lydia Marsh vezeti a testvérével, és Cameron szövetségeseket keres, hogy túlélje azt az időt, amíg a vendégszeretetüket élvezi.
A film után Dr. Ritter Andrea klinikai szakpszichológussal és Márton Imrével beszélgetünk.

 

Image may contain: 3 people, people smiling, people standing

tovább »

Adományozás

Önkéntesség

Ha azonosulni tudsz céljainkkal és tetszenek a tevékenységeink, kapcsolódj be az egyesület munkájába, hogy alakíthasd a dolgokat, és benne légy abban, ami csak leszbikusokkal történhet! Tovább...

Programnaptár

Naptár