Programnaptár

Gobbi Hilda filmklub: Anyáim története

2021. október 11. hétfő, 18:00-21:00

Anyáim története (magyar dokumentumfilm, 75 perc, 2020).
Vendégeink lesznek Dér Asia és Haragonics Sára rendezők. 
A vetítés után a filmről a nézőkkel együtt beszélgetünk.
 
A közel 5 éven keresztül készített film egyik főszereplője Virág, volt parlamenti képviselő, aki kiábrándult, és otthagyta a politikai pályát. Zenész barátnőjével, Nórával úgy döntenek, hogy gyereket vállalnak, annak ellenére, hogy Magyarországon kifejezetten nehéz az azonos nemű pároknak családot alapítani. Két év bizonytalan várakozás után hírt kapnak egy örökbefogadásra váró roma származású kislányról. Nóra és Virág habozás nélkül igent mondanak. Míg Virág ösztönösen ráérez az anyaszerepre, Nóra nehezen találja a helyét a családban. Félelme, hogy a kislányának nincs szüksége két anyára, alapjaiban kérdőjelezi meg, amit addig önmagáról gondolt. A szülővé válás nehézségei mellett a szivárványcsaládok kirekesztettségével is meg kell küzdeniük, amely egyre növekvő mértékben befolyásolja életük és jövőbeli terveik alakulását.

tovább »

Labrisz-piknik

2021. augusztus 28. szombat, 14:00-19:00

A Pride-hónap keretein belül megtartott Labrisz-Csajpikniket szeretnénk megismételni most augusztus végén is. Gyertek, találkozzunk, beszélgessünk megint!
Helyszín: Margitsziget (volt Holdudvar utáni első nagy rét) - a 26- os busz Parkmozi megállójától sétálj a pesti oldal és az Árpad híd irányába, 2 perc alatt megtalálsz minket egy terebélyes fa árnyékában a rét szélén.
Budapest, Margit-sziget, 47,523988, 19,047649

tovább »

Csiknik a Pride-on

2021. július 25. vasárnap, 14:00-19:00

Idén ismét folytatjuk a hagyományt, a Pride programok zárásaként, elterülünk lazulni a réten egy termetes fa árnyékába. Hozzatok jókedvet, vidámságot, enni-inni finomságot, pokrócot, játékot, labdát, kutyát, díszítésnek szivárványos cuccokat, zászlót! Beszélgessünk, játsszunk, lazuljunk együtt!
Helyszín: Margitsziget (volt Holdudvar utáni első nagy rét). A 26- os busz Parkmozi megállójától sétálj a pesti oldal és az Árpad-híd irányába, 2 perc alatt megtalálsz minket egy terebélyes fa árnyékában a rét szélén.
A rendezvény a 26. Budapest Pride Fesztivál programsorozatának része. 

 

tovább »

Hol vannak a leszbikusok* az LMBTQ mozgalomban?

2021. március 8. 20:00-21:30

A Labrisz Lab nőnapi kiadásában társszervezetekkel együtt keressük, hol van a leszbikusoknak, illetve azoknak a nőknek a helye a hazai LMBTQ mozgalomban, akik nőket szeretnek.
Résztvevők: qLit.hu (Szekeres Dorka), Háttér Társaság (Dudits Luca), Nőkért Egyesület (Antoni Rita) Poliamória Magyarország (Fehér Zsuzsi), Budapest Pride (Filó Manyi), Prizma (Pohl Zsófi), Labrisz (Borgos Anna). Moderátor: Takács Mária

tovább »

Állami homofóbia, avagy a létezés nem propaganda

2020. november 27. péntek 20:00-21:00

A Labrisz Lab első élőben közvetített online beszélgetésén a kormány közelmúltban hozott homofób intézkedéseit vitatjuk meg.
 
Résztvevők:
Takács Judit szociológus
Rédai Dorottya genderkutató (Labrisz)
Milanovich Domi pszichológus, újságíró
Szekeres Zsolt jogász (Magyar Helsinki Bizottság)
A beszélgetést Ónody-Molnár Dóra újságíró vezeti.
 

tovább »

Két hullám között. A koronavírus hatásai a kapcsolatainkra

2020. szeptember 13. vasárnap, 15:00-18:00

(Labrisz-est helyett) Milyen hatással volt/van ránk és kapcsolatainkra a vírus? Hogy éltük meg az elmúlt hónapokat? Mi hiányzott leginkább? Volt-e pozitív hozadéka? Hogyan könnyebb/nehezebb – egyedül vagy társsal? Beszélgessünk tapasztalatainkról! Maszk szépségverseny, nyunyóka cserebere.
 

Helyszín: Margitsziget (volt Holdudvar utáni első nagy rét) -- a 26-os busz Parkmozi megállójától sétálj a pesti oldal és az Árpád-híd irányába, 2 perc alatt megtalálsz minket egy terebélyes fa árnyékában a rét szélén. (47,523988, 19,047649)
Rossz idő esetén a Közkincs Könyvtárban (VIII. Rákóczi út 11., 1. em. balra, 125-ös kapucsengő.), maszkkal.

tovább »

Márciusi Labrisz-est elhalasztva!

2020. március 20. péntek, 18:30-21:30

A márciusi Labrisz-estet a koronavírus helyzetre való tekintettel egy későbbi időpontra halasztjuk. Ha valaki egyénileg szeretne beszélgetni a témáról, nyugodtan keresse meg Simon Szilvit az eseményben megadott e-mailcímen. Vigyázzatok magatokra, egymásra!

 

Globális klímaválság, avagy a Mohó Sapiens nyomában


Zajló jégtáblákon sovány jegesmedvék, lángoló erdők, csendes-óceáni szemétszigetek, szárazság, őrült kánikulák, szélsőséges időjárási körülmények... a sor hosszan folytatható. A márciusi Labrisz esten Simon Szilvia környezeti nevelő vezetésével körbejárjuk a klímaváltozás témáját, a Greta Thunberg jelenséget és felteszünk pár izgalmas kérdést. Csak ijesztő számok vagy konkrét tények állnak az aggasztó hírek hátterében? Szilvi előadásában igyekszik átfogó képet mutatni arról, ami van, és kicsit mögé nézni a média által tálalt, de személyesen is átélt jelenségeknek. Az előadás után beszélgethetünk, vitatkozhatunk a személyes felelősség, az egyéni-közösségi tudatosság, aktivitás kérdéseiről is. Hagyunk teret a bennünk élő érzelmeknek és gondolatoknak, és ha szeretnétek, lesz lehetőségünk a feloldódásra is.
 

Gyere el, ha szívesen körbeutaznád a Földet, és hallatnád a hangod a fenti témákban!  
Hozz magaddal egy hírt vagy képet, ami teljesen kiakaszt a klímaváltozás kapcsán.
Vigyázat, a megérintődés veszélye fennáll! : )
 

Ha kérdésed van, hívj írj nyugodtan Simon Szilvinek, itt megtalálod:
Honlap: https://zoldhobbit.blog.hu
Facebook: https://www.facebook.com/Zold-Hobbit-108478534082229
E-mail: simonszilvia108@gmail.com

Ajánlott adomány: 1000 Ft, amellyel a Labrisz és a Közkincs Könyvtár fenntartási költségeihez járulhattok hozzá. Rágcsát, a többiekkel megosztható finomságokat hozni ér, gondolj a gluténérzékenyekre is, és jutalom jár, ha csomagolás-mentesen hozod!

tovább »

Gobbi Hilda filmklub: Éva keresése

2020. március 7. szombat, 18:00-21:00

Éva keresése (Searching Eva), német dokumentumfilm, 2019, 85 p. Rendező: Pia Hellenthal. Főszereplő: Eva Collé

 

Éva -- 25, útkereső, Berliner, állattartó, szexmunkás, szűz, leszokóban lévő drogos, háziasszony, feminista modell -- a privát élet koncepcióját már 14 éves kora óta túllépte. A történet egy fiatal lányról szól, aki az internet időszakában nőtt fel, és útkeresését közszemlére téve kérdez rá, hogy mit is jelent “nőnek lenni”. A fragmentált személyiségen keresztül láthatjuk, ahogy felnő egy generáció, amelyben a fix személyiség mint idejétmúlt eszme jelenik meg.

Trailer: https://vimeo.com/314309860

A filmklubban 1000 Ft ajánlott adományt gyűjtünk, melyet helybérletre és a Labrisz Egyesület működésére fordítunk.

tovább »

XX generációk kiállításmegnyitó

2020. február 25. kedd, 19:00-21:00

Az „XX generációk” című fotókiállítás az ifjabb és idősebb leszbikus generációk tagjait és egymásra vonatkozó gondolatait hozza össze egy-egy páros képen. A fotókat Garadnay Berta készítette. A március 10-ig látható kiállítást megnyitja Oltai Kata művészettörténész, kurátor.

A képekről bővebben: http://qlit.hu/xx-generaciok-kiallitas/

tovább »

Labrisz Farsang

2020. február 22. szombat, 21:00-02:00

A 20 éves Labrisz farsangi jelmezes partija minden korosztálynak. Öltözz be egy híres heteró nőnek! Jelmezverseny értékes ajándékokkal! Éjfélkor fellép a Pink Csikk zenekar. Belépés nőknek és transz nőknek.

Belépő: 1500 Ft

 

tovább »

Adományozás

Önkéntesség

Ha azonosulni tudsz céljainkkal és tetszenek a tevékenységeink, kapcsolódj be az egyesület munkájába, hogy alakíthasd a dolgokat, és benne légy abban, ami csak leszbikusokkal történhet! Tovább...

 

Programnaptár

Levelezőlista

altszoveg